2021 tarım kredisi veren bankalar; Ziraat Bankası, TEB, İş Bankası, Vakıfbank, Denizbank gibi birçok banka, müşterilerin ihtiyaçlarına göre kredi limitleri sunar. Banka prosedürlerine göre ayarlanan faiz oranı ve vade süreleri araştırılarak bütçenize uygun olan tarım kredisi seçeneği ile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
içindekiler
Tarım Kredisi Nedir?
Tarım kredisi; çiftçilere yönelik hazırlanan, çeşitli tarım ihtiyaçları için kullanılmak üzere ayrılmış bir kredi türüdür. Tarıma yönelik hazırlanan kart seçenekleri de ek olarak sunulabilir. Tarım kredisi, bankaların prosedürlerine göre tarımsal işletme kredileri, taksitli tarım destek kredisi, tarım ve çiftçi kredileri, tarım bankacılığı, tarım ve çiftçiye özel krediler gibi çeşitli alt başlıklar altında hazırlanarak müşteri kullanımına sunulur.
Tarım Kredisi Nasıl Alınır?
Tarım kredisi alma usulü için dikkat edilmesi gereken ilk nokta, kredinin tamamen tarımsal ihtiyaçlar için kullanılacak olmasıdır. Tarım kredisi başvurusu için gerekli evrakların temini ile bütçenize uygun olarak belirlediğiniz bankayı seçtiğiniz zaman, bireysel başvurunuzu şubeye giderek oluşturabilirsiniz.
Bazı alt limitler için müşterisi olduğunuz bankanın online platformları üzerinden de ön başvuru yapmanız yeterli olabilir. Birçok banka, müşterisine bu fırsatı sağlar.
Tarım Kredisi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Tarım kredisi almak için aranan şartlar şu şekildedir:
Tarımsal faaliyetlerin aktif olarak yapılması
Gerekli kredi yeterliliğine sahip olunması
Kredinin geri ödenebileceğine dair teminat gösterilmesi
Ürün ve teminatın sigortalanmasının kabulü gibi durumların oluşturulması sonucunda kredi alınması mümkün hale gelir.
Tarım Kredisi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Çiftçilerin tarım kredisi alabilmeleri için sahip olmaları gereken belgeler şu şekildedir:
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı
Çiftçi belgesi
Tarımsal işletmenin tevsikine dair belgeler. Tapu kaydı, kira kontratı gibi yollar ile sunulabilir.
Kredi teminatı için sunulacak belgelerin varlığı
Kredi alacak olan kişinin vergi borcunun bulunmaması
Kredi tutarına göre en az 2 çalışan (tercihen memur) kefil bulunması. Bu durumda kefiller evli ise onların da onayı alınır.
İşletme bilanço ile faaliyet veriyorsa, son üç yıla ait bilanço kaydı ve gelir tablosu gibi belgelere ek olarak kredinin alınacağı banka prosedürüne göre ek belge talebi olabilir.
Tarım Kredisi Kullanım Alanları Nelerdir?
Tarım kredileri çiftçilerin üretim sürecinde çeşitlenen ihtiyaçları için destek amaçlı kullanılan kredilerdir. Tarım kredilerinin kullanım alanları şu şekildedir:
İşletmelere traktör satın alımları için tarım kredisinden faydalanılabilir.
İşletmenin makine ve ekipman ihtiyacı için tarım kredisi kullanılabilir.
Modern basınçlı sulama amacıyla kullanılacak sistemlerin maliyeti için tarım kredisi kullanılabilir.
Çiftçilik amacıyla kullanılacak olan arazi alımları için tarım kredisi kullanılabilir.
Yeni bir çiftlik inşa etmek ihtiyacı ile ortaya çıkabilecek mali destekler için tarım kredisi kullanılabilir.
Seracılık, üretim, hayvan besiciliği gibi işlemlerin yapılacağı süreçte ihtiyaç duyulan maliyet için tarım kredisi kullanılabilir.
Hasat ve pazarlama, genç çiftçilere destek, üretim desteğinin sağlanması amacı ile tarım kredisi kullanımları mümkündür.
2021 Tarım Kredisi Veren Bankalar Nelerdir?
Çiftçi kullanımı için hazırlanan ve dağılım alanı tarımsal faaliyetlere göre şekillenen tarım kredisini birçok banka avantajlı seçenekler ile müşterilere sunar. Çiftçi, kendi teminatına göre bankaların kredi seçeneklerini araştırarak bütçesine uygun faiz oranlı ve vade süreli tarım kredisine başvuru yapabilir. 2021 yılında tarım kredisi veren bankalar ve avantajları şu şekildedir:
TEB Tarım Kredisi ve Avantajları;
TEB; Matlı, TOROS, İGSAŞ, Opet / Sunpet, Petrol Ofisi, Aytemiz, Shell gibi firmalar ile anlaşmalı kredi seçenekleri ile çiftçilere ihtiyaçlarına yönelik destek sunar.
PROYEM ve AGRO Destek Ürünleri markaları üzerinden yapılan alışverişlere 5 ay vade süresi ile %0 faiz olacak şekilde geri ödeme planı hazırlanır.
Tarım kredisi kapsamında verilen Harman Kart ile ihtiyaçlar karşılanarak, hasat dönemine göre yılda 1 defa ödeme imkânı verilir.
İş Bankası Tarım Kredisi ve Avantajları;
Çiftçiler için ayrılan kredi tutarı ihtiyaca göre şekillenerek 100 000 TL üst limite kadar müşteriye sunulabilir.
Bankanın çiftçilere sunduğu kredi çeşitleri; seracılık, orta vadeli tarım, tarımsal işletme, sözleşmeli üretim, müstahsil makbuza dayalı olacak şekilde kredi gibi farklı alt başlıklar ile kullanıma sunulur.
Kredi limitlerine göre şekillenecek olan vade süreleri 9 ay ile 60 ay arasında çeşitlilik gösterebilir.
Kredi faiz oranı minimum %1,58 ile maksimum %1,61 şeklinde hesaplanır.
Kredi tutarı 10 000 TL olan bir limit için yıllık maliyet oranı %22,61 iken BSMV dâhil kullanım ücreti 105 TL olacak şekilde yansıtılır.
Ziraat Bankası Tarım Kredisi ve Avantajları;
Sabit faiz oranı ile farklı ödeme periyotları hazırlanarak, kişiye uygun vade süresi seçenekleriyle kredi imkânı sunulur.
Taksit tarihleri ve taksit tutarları ürünün hasat tarihine göre şekillenir.
En yakın Ziraat Bankası şubesine gidilerek bireysel başvuru ile işlem başlatılır.
Krediye göre devlet destekli tarım sigortası, dolu sigortası, sera sigortası, hayvan hayat sigortaları gibi ek hizmetler sunulur.
Akbank Tarım Kredisi ve Avantajları;
Vade sonunda anapara ve faiz ödeme imkânı sunar.
Hasat dönemine bağlı olarak geri ödemesiz dönem seçenekleri sunar.
Kredi seçeneğine göre değişen maksimum 84 aya kadar vade oranları ile kolay ödeme planı hazırlanır.
Geri ödemeler eşit taksitler ile yapılabileceği gibi ürün hasat dönemine göre de şekillenebilir.
Şekerbank Tarım Kredisi ve Avantajları;
Tarımsal işletme kredileri, hasat kart, hasat POS, aile çiftliği gibi ek seçenekler sunar.
Çiftçiye 2 yıla varan vade imkânı sağlar.
Taksit vadeleri, ürün hasat dönemine göre şekillenen gelire göre ayarlanarak oluşturulur.
Çiftlik belgesi olan tüm kişilerin krediden yararlanma hakkı bulunur.
Garanti Bankası Tarım Kredisi ve Avantajları;
Yılda bir defa ödeme seçeneği sunar.
Minimum 12 ay, maksimum 60 aya kadar varan vade seçenekleri sunar.
Kredi kapsamında kullanılacak hizmetin Eureko Sigorta tarafından sigortalanması şartı ile Garanti BBVA tarım kredisi kullanılabilir.
Vakıfbank Tarım Kredisi ve Avantajları;
Bitkisel üretim, seracılık, küçük ve büyükbaş hayvancılık, kümes hayvancılığı, çiftçi işletmesi, yatırım ihtiyaçları gibi birçok çeşitli alanda kredi imkânı sunar.
Kredilerin geri ödemesi hasat dönemine göre şekillenir.
Krediye ek olarak Tarım Kart, Tarım KMH, TMO Kart gibi ek avantajlar sunar.
Denizbank Tarım Kredisi ve Avantajları;
Kredinin taksit tarihi ve tutarı hasat tarihine göre ayarlanabilir. Bunun yanında eşit ödemeli aylık planlar ile minimum 3 ay, maksimum 12 ay gibi süreçler ile geri ödemeler yapılabilir.
Spot kredi seçeneği ile kısa vadeli finansman ihtiyaçlarınızın karşılandığı sabit vade ve faiz oranlı krediler kullanılabilir.
Tarım kredisi başvuruları için şubeye gitmeden SMS yöntemi kullanılabilir. TC kimlik numarası boşluk SMS TARIM yazıp 3280’e SMS gönderilmesi durumunda başvuru alınabilir. Bu seçenek ile 3 yıl vadeli 50 000 TL limite kadar tarım kredisi sahibi olabilirsiniz.
Tüm bu bankaların yanı sıra 2021 yılında tarım kredisi veren bankalar; Halkbank, QNB Finansbank, Yapı Kredi Bankası gibi daha da çok çeşitlendirilebilir. Çiftçinin geri ödeme planlarını hasat dönemine göre ayarlayabileceği, ek kart kullanım seçenekleri ile desteklenen tarım kredisi kullanımları, üretimi desteklemek amacı ile birçok bankanın özel prosedürleri ile çiftçilere sunulur.
[…] Tarım kredisi veren bankalar Yazısını inceleyebilirsiniz. […]