• YARIM ALTIN
    9.872,00
    % 0,13
  • AMERIKAN DOLARI
    34,7016
    % 0,26
  • € EURO
    36,7743
    % 0,37
  • £ POUND
    44,2586
    % 0,46
  • ¥ YUAN
    4,7917
    % 0,29
  • РУБ RUBLE
    0,3259
    % 1,68
  • BITCOIN/TL
    3384310,194
    % 3,04
  • BIST 100
    %

Ethereum Nedir? Tarihçesi

Ethereum Nedir? Tarihçesi

Ethereum dijital para birimi olarak kullanılır. Özellikle son yıllarda bitçoinden sonra en çok tercih edilen online paraların başında gelmektedir. Ethereum Rusya’nın da desteğini arkasına alarak bir anda yükselişe geçen en hızlı yükseliş gösteren en popüler dijital para değerlerindendir. 2017 yılında   % 300 ‘den fazla değer kazanarak kullanıcılarına devasa ölçekte kazanç, yatırım ve gelir avantajı sağlamıştır. Bitçoin karşısında en hızlı yükselişe geçen para birimleri arasında yer alır. Yaratıcısı tarafından oldukça iddialı marka tanıtımı ve reklam uygulamaları yapılmıştır. Dijital dünyanın ve son yılların en çok gelişim ağına sahip olduğu yerlerde gelişim sürecini devam ettiren kripto paraların en çok tercih edilen para birimi olmayı başarmıştır. Üretimi bitçoine göre daha basit ve kullanışlı bir şekilde piyasaya sürülmüştür. İlk başlarda altcoin olarak piyasaya giriş yapan para birimi zamanla Rusya’nın da desteğini arkasına alarak kripto coin olarak gelişimini kanıtlamıştır.

Ethereum Nasıl Piyasaya Giriş Yaptı?

ethereum piyasaya girisi

Ethereum’un piyasaya giriş yapması ilk etapta bir proje ağı ile başlamıştır. Önceleri bir kripto para olarak dahi görülmeyen para, sonraki süreçte yatırım ölçeğini büyütüp, makro düzeyde gelişim sağlayarak ether para birimiyle güçlü bir çıkış yakalamıştır. Projenin yaratıcısı ether için kripto yakıt tanımı yaprak, parayı dijital dünyada yatırımcılarına başarılı bir şekilde sunmayı başarmıştır. İddialı bir çıkış yakalayan para, diğer kripto paralarını da harekete geçirerek, gücünü ortaya koymuştur. Dolayısıyla ethereume’a olan ilgi de artarak, para saniye de bile değer kaydetme başarısı göstermiştir.

Riyal nedir? Tarihçesi yazısına da göz atabilirsiniz.

Ethereum Nasıl Oluşmuştur?

Ethereum’un oluşum süreci blok zinciri teknolojisi kullanılarak başlatılmıştır. Açık kaynak kodlu bir kripto para olarak piyasalarda kendini tanıtmaya devam etmiştir. Platformda aktif yatırım aracı olarak görülen para birimi, ETH şeklinde kısaltılarak kullanılmaktadır. 2013 yılında proje bazında kullanıcılarının hizmetine açılan Ethereum zamanla varlığını uluslararası medyada da kanıtlayarak resmi nitelik kazanmıştır. Para 30 Temmuz 2015 yılında resmi olarak hayatımıza giriş yapmıştır. Kendine özel bir yazılım diline sahip olan para birimi merkezi olmayan protokollerin de gelişmesine olanak sağlayarak küresel ticaretin en büyük dijital kaynağı olmayı başlamıştır. Online yatırım ve madencilik ağının son hız geliştiği günümüzde protokol esası gereğince kanuni olarak yatırımcıların para ve döviz varlığı güvence altına alınmıştır.

Ethereum’un Amacı Nedir?

Etehereum’un amacı; ademi merkeziyetçi uygulamaları oluşturmak amacıyla alternatif olarak protokol yaratmaktır. Bu süreçte Ethereum minerlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Sahip olduğu özellikleri sayesinde ise Bitçoin’e göre daha güvenli ve esnek bir sistem olarak avantajlı yatırım olanaklarını kullanıcılarına sunmaya devam etmektedir. Ethereum sadece para transferlerinde kullanılmaz. Aynı zamanda akıllı kontrat uygulaması ile geleceğin en çok tercih edilen para birimi olarak tercih edilir.

Ethereum’un Yaratıcısı Kimdir?

Ethereum’un yaratıcısı iyi bir programcı olarak hayallerinin peşinde koşan ve bu uğurda üniversite eğitimini yarıda bırakan Vitalik Buterin’dir. Genç yaşına rağmen harikalar yaratarak, girişimciliği sayesinde bitçoin topluluklarının kemik kadrosuna katılıp kripto para dünyasını keşfetmeye başlamıştır. 2011 yılında bir proje olarak Ethereum’u başlatan Vştalik Buterin ‘in proje olarak parayı tasarladığı yıllarda yanında sadece kişi vardır. Bu kişiler:  Charles, Hoskinson, Antony Dlorio ve Gavin  Wood’tur. Bir süre sonra da Rusya devlet desteğini arkasına alan Buterin, ekibindeki kişi sayısını kısa sürede 30’un üzerine çıkararak profesyonel girişimcilik ağını kurmayı başarmıştır.

Ethereum Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Ethereum’un ortaya çıkış süreci ilk olarak 2013 yılının sonunda Buterin’in hazırladığı White Paker ile duyurularak başlatılmıştır. 2014 yılının Ocak ayında ise, Kuzey Amerika’da gerçekleşen bitçoin konferansında Buterin tarafından ethereum’un ne anlama geldiği ve paranı genel amacı hakkında genel bir açıklama yapılmıştır. İki tarih arasında geçen sürede ise kripto meraklıları Ethereum’a fazlaca ilgi göstermiş, Ethereum; Bitçoin’in en güçlü rakibi olarak tüm dünyaya duyurulmuştur.  Tanımı yapılan ve kullanıcılarına sağladığı faydalarının anlatıldığı para birimi 2014 yılının Nisan ayında Gavin Wood tarafından Yellow Paper’ın teknik özellikleri açıklanmıştır. Bu sayede özellikleri ve dokümanları yayınlanan para biriminin meraklıları daha da artarak, 30 Temmuz 2015 tarihinde büyük paranın piyasalara girişi bir coşku ile karşılanmıştır.

Ethereum Nasıl Üretilir?

Ethereum’un üretimi en çok internetin enerji kaynağı olarak tanımlanmıştır. Kripto para piyasalara oldukça etkili bir şekilde giriş yapmıştır. Üretimin genel mantığı ise bitçoin’in blok zinciri mantığına dayalı olarak piyasalarda yatırım aracı olarak kullanılmasıdır. Ethereum madencilik son derece kolay ve hızlı bir şekilde yapılır. Kolayca madencilik ağını büyüterek yatırım ağınızı genişletebilir hızlıca banka hesabınıza ethereum paralarını istediğiniz para birimlerine çevirerek çekim işlemini güvenle yapabilirsiniz. Ethereum madenciliği kolay olduğu kadar güçlü ekran kartı sayesinde bilgisayarlar üzerinde üretim yapmaya son derece elverişlidir. Ethereum üretimi için sınır getirilmemiş olması da kullanıcılar için çok büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Peso nedir? Tarihçesi yazısına da göz atabilirsiniz.

Ethereum Şifreleme Alt Yapısı Nasıldır?

ethereum nasil sifrelenir

Ethereum şifreleme alt yapısı son derece gelişmiş bir algoritma altyapısına sahip bir şekilde tasarlanmıştır. Algoritma yapısı blok zincirine dayalı teknolojik yeni etherler üretip kullanmak için ekran kartı madenciliği yapılmaktadır. Bu uygulamalar için grafik işlemini yapan ve ekran kartına uyumlu olan işlemcilere sahip olmak gerekir. Ethereum işletim sistemi Windows bilgisayarlara bile kolayca uyum sağlamaktadır. Bu teknik cihazların ethereum için temel bileşenlere sahip olunması yeterli görülmüştür. Yukarıdaki teknik özelliklere sahip olduktan sonra kendinize ait sanal bir cüzdan oluşturmanız yeterli olacaktır. Aynı zamanda bir havuza sahip olursanız çok daha hızlı bir şekilde ether üretme imkânınız bulunacaktır. Ethereum üretimini yapmak için bazı dijital madencilik terimlerini öğrenerek bilinçli bir kullanıcı teknik alt yapısı ile yatırım ölçeğinizi ethereumla genişletebilirsiniz.

Ethereum Madenciliğinde Token Nedir? Nasıl Kullanılır?

Ethereum madenciliğinde token, dijital varlık olarak kullanılan, sadakat puanı, hediye çeki, senet ve oyun objesi olarak pek çok online terimi temsil eder. Ethereum bu bakımdan tüm kullanıcıların blok zinciri üzerinden isteği türden uygulama ve hizmeti kodlayabilmesine imkan sağlamaktadır. Bu kodların kısa sürede kolay bir şekilde alınıp satılması için kendi tokenleriyle satış işlemlerine konu olması gerekir. Online olarak kullanıma açık hale gelen dijital paralar çeşitli kod, kendi teknik alt yapısı ile uyumlu olan veri tabanlarıyla bağlantılı bir şekilde çalışmaktadır. Bir işlem gerçekleştirmek istediğiniz zaman, tokene anında mesaj gönderilerek veri tabanı yeniden güncellenmektedir. Örneğin;  Ali Hasan’a bir fon transferi yapmak isterse, o fona ait olan tokene de anında mesaj gönderilir. Ali’nin yapmak istediği bütün işlem ve kontrolleri sağlandıktan sonra, yeterli ethere de sahipse Ali’nin imzası kontrol edilir. Gerekli işlem beyanı ve kontrol aşaması tamamlandıktan sonra Ali’den Hasan’a fon transferi güvenlik esası gereğince hızlıca gönderilir. İşlem sonunda başarılı bir şekilde transfer yapılmak isteniyorsa işlem sırasında uyarı olarak gelen bütün yasal bilgilendirmeler dikkatli şekilde analiz edilmelidir. Tokenler bütün işlemlerini kalite esası gereğince kullanıcıların kimlik, hesap özeti ve tüm yatırımalarını saklayarak oldukça güvenli bir şekilde çalışırlar. Akıllı kontratlar sayesinde gerekli şartlar sağlandığında bütün kullanıcı işlemleri otomatik olarak gerçekleştirilir. Ethereum transferleri profesyonel olduğu kadar yasal ve güvenlik esası tam olacak şekilde işleme alınmaktadır.